Tegnestuens arbejdsmetoder

Tegnestuen arbejder med de nyeste hjælpemidler indenfor edb-teknologi og kan tilbyde skitsering, projektering og BIM-modellering i såvel 2D som 3D med anvendelse af både ArchiCad 21 og Autodesk Building Design Suite Premium 2018, der indeholder Revit, AutoCad Architecture, 3D Autodesk 3ds Max Design, RasterDesign samt kollisionskontrol i 3D modellen med Navisworks Simulate.

Både ArchiCad og Revit er den nyeste generation tegneprogrammer der i modsætning til tidligere anvendte programmer er parametrisk og databasebaseret, hvilken er en forudsætning for indbygning af "intelligens" i 3D modellen. Det seneste i BIM-modellering er 5D modeller, hvor der til 3D bygningsmodellen yderligere knyttes 2 "dimensioner" nemlig tid og økonomi. Det er f.eks. muligt til hvér bygningsdel at knytte oplysninger om pris samt vedligeholdelsesinterval som kan være nyttigt i driftfasen.

Vi råder over både ArchiCad, Revit og AutoCad i versioner specialudviklet til arkitektur, konstruktion og installationer.

Administration og planlægning sker med anvendelsen af bl.a. MS Office (Professional Plus) 2013 og MS Project 2010 samt alle øvrige nødvendige programmer i seneste versioner. Alle data er centralt lagret og administreret og arbejdsstationer kører på Windows 7 professional.

Vi anvender digitalkamera til registrering og kan benytte disse optagelser som baggrunde på 3D illustrationer. Bygherren kan efter opgavens udførelse tilbydes hele projektmaterialet på DVD-medie.

Vi har til flere opgaver udført 3D animationer til at undersøge mulighederne i projekteringen og understøtte bygherrens beslutninger.

Jo tidligere i arbejdsprocessen 3D illustration anvendes desto færre "overraskelser" dukker der op under udførelsen.

På illustrationen ses et 3D "stillbillede" fra et udført skitseprojekt. Modellen er udført i Revit og færdigbehandlet i Photoshop.